Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Кебап»Агнешки кебап с чесън и сухи чушки в гърне

Агнешки кебап с чесън и сухи чушки в гърне

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Агнешки кебап с чесън и сухи чушки в гърне1 / 2
06/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • лук - 4 бр.
  • моркови - 5бр.
  • сухи чушки - 3бр,
  • чесън - 5 скилидки
  • олио - 5 с.л.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на дребни парчета и го изпържете в сгорещеното олио. Добавете ситно нарязания лук, нарязаните на кубчета моркови и почистените предварително от семките и накиснати във вода нарязани чушки.

Когато продуктите поомекнат, прехвърлете всичко в гърнето, добавете скилидките чесън, виното и обелените и настъргани домати.

Налейте и малко вода, овкусете със сол и черен пипер и похлупете гърнето.

Сложете го във фурната и задушавайте на умерен огън до готовност. Готовото ястие поръсете със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: