Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли от бяло месо на скара

Пилешки пържоли от бяло месо на скара

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г бяло
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • риган
  • зехтин - 50 мл
  • лимон - 1 бр.
  • сланина - 1 парче за скарата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бялото пилешко месо се срязва през средата на две пържолки или се оставя цяло разтворено като пеперуда. Поръсваме със сол, черен пипер и риган.

Всяка се полива с малко зехтин и лимонов сок. Нареждат се една върху друга и оставяме за 2-3 часа. После скарата се загрява добре и се намазва с парче сланинка.

Поставят се пилешките пържолки и първите 5 минути не се пипат, а се оставят да образува хубава коричка, така че да стане на ленти от скарата.

Печем от двете страни.

Сервираме топли с резени лимон и с гарнитура от картофи.

Много са вкусни !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: