Свинско с гъби

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Свинско с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г (плешка)
  • гъби - 500 г
  • лук - 2 глави кромид
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 к.л.
  • мащерка
  • риган
  • чубрица - (сушени)
  • бира - 200 мл
  • майонеза - 1 кутийка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на филийки с дебелина 2-3 см, овкусява се със сушените подправки. Овалва се в брашното и се пържи леко да се запечата и от двете страни.

В съда за печене се подрежда месото на един ред, отгоре се слага от нарязания лук и нарязаните на филийки гъби. Така се подреждат цялото месо, лук и гъби до изчерпване на количеството.

Майонезата се разбива с бирата, солта и черния пипер, полива се ястието. Покрива се с капак или домакинско фолио и се пече за 1 час на умерена фурна.

Отстранява се фолиото и се пече още 15 минути до златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

DiyanaT
DiyanaT
Много ни хареса.
16.09.2018 20:12
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Ммм...вкусни!Така ги най-обичам,сочни и крехки!
06.03.2016 18:21