Пиле фрикасе Ирина

иринаиринаНовак13319
06/03/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 277
  • Преглеждания за месеца205
  • Преглеждания за седмицата76
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се вари в подсолена вода. След това се отцежда месото от бульона в отделна купа. След това в друга тенджера се добавя олиото и брашното, да се запържи леко, и постепенно започва да се сипва бульонът при него, като се разбърква постоянно.

Картофите се нарязват на дребно и се добавят към бульона. Варят се докато омекнат. Добавя се и месото, след като сте го нарязали на ситно. В малка паница се изстисква сокът от половин лимон, добавят се и киселото мляко и жълтъкът.

Разбиват се, докато се получи еднородна смес. Добавят се към останалите продукти, като се бърка около5 минути. След това по желание може да добавите подправки. Аз лично слагам и малко червен пипер, за да променя леко цвета на ястието.

Може да добавите и др. месо по желание - пробвала съм със свинско и пак става вкусно.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар