Бисквитена торта Виолетка

Бисквитена торта Виолетка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • бисквити - 300 г кафяви
  • бисквити - 10 бр. закуска (бели)
  • прясно мляко - 1 ч.ч. подсладено
  • сладко от ягоди - 3 с.л.
  • бонбони - 1 пакет Виолетки
  • желатин - 3 пакета
  • Крем
  • заквасена сметана - 400 г
  • кисело мляко - 1 кофичка гъсто
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • ягоди - 7 бр. пресни
  • банани - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя кремът. Разбърква се киселото мляко с пудрата захар и сметаната до получаване на крем. По указание на пакета се приготвят 2 пакета желатин, после се загряват в микровълновата и се прибавят в крема. Разбърква се много добре.

В тортена форма 23 см се нарежда един ред кафяви бисквити, предварително всяка една се топи в подсладено прясно мляко. Залива се с малко крем. Отгоре се нареждат кръгчета банан. Следва втори ред с бисквити, крем и разпределям сладкото от ягоди. На третия ред се нареждат от белите бисквити и отново крем.

Последният ред е отново с кафяви бисквити и завършваме, като се покрива с крем. Оставя се формата да стегне в хладилника. Приготвя се заливката за отгоре. В съд с 1 ч. ч. хладка вода се поставят бонбоните и се бърка, докато се разтопят.

Третият желатин се залива с малко студена вода и щом набъбне се загрява. Добавяме го в оцветената вода от разтворените виолетки. Тортата се украсява с парченца пресни ягоди и заливаме с виолетовата смес.

Аз оставих за 1 час във фризера. Изважда се 1-2 часа преди да се сервира, за да може да се отпусне. Нарязваме и поднасяме. Вкусно и много ароматно с дъх на Виолетки и пресни ягоди!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Правих я за рождения си ден ,не се изложих- стана да си оближеш пръстите Понякога си мисля ,че тези торта ми харесват повече, не са като бисквитените торти от детската градина ха ха
07.03.2016 20:40
Мираела
Мираела
Правила съм такава торта поне 20 пъти, но не ми омръзва.
Най-любими са ми тортите с бисквити или пандишпан! Пробвайте
07.03.2016 15:55
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Изглежда много красива и ефектна, а същевременно е лесна за правене. Ще я направя, дано е и вкусна. :-)
07.03.2016 11:42
1