Начин на приготвяне
Първо се приготвя кремът. Разбърква се киселото мляко с пудрата захар и сметаната до получаване на крем. По указание на пакета се приготвят 2 пакета желатин, после се загряват в микровълновата и се прибавят в крема. Разбърква се много добре.
В тортена форма 23 см се нарежда един ред кафяви бисквити, предварително всяка една се топи в подсладено прясно мляко. Залива се с малко крем. Отгоре се нареждат кръгчета банан. Следва втори ред с бисквити, крем и разпределям сладкото от ягоди. На третия ред се нареждат от белите бисквити и отново крем.
Последният ред е отново с кафяви бисквити и завършваме, като се покрива с крем. Оставя се формата да стегне в хладилника. Приготвя се заливката за отгоре. В съд с 1 ч. ч. хладка вода се поставят бонбоните и се бърка, докато се разтопят.
Третият желатин се залива с малко студена вода и щом набъбне се загрява. Добавяме го в оцветената вода от разтворените виолетки. Тортата се украсява с парченца пресни ягоди и заливаме с виолетовата смес.
Аз оставих за 1 час във фризера. Изважда се 1-2 часа преди да се сервира, за да може да се отпусне. Нарязваме и поднасяме. Вкусно и много ароматно с дъх на Виолетки и пресни ягоди!
Коментари
Най-любими са ми тортите с бисквити или пандишпан! Пробвайте