Начин на приготвяне
От жълтъците, водата, щипка сол и брашно омесваме меко тесто. От тестото разточваме кора, нарязваме на ленти (около 2см), след което и лентите нарязваме така, че да се получат малки квадратчета. Във всяко квадратче слагаме по малко кайма и затваряме като притискаме с пръсти краищата.
Слагаме на котлона да заври подсолена вода. След като сме направили пелмените ги пускаме във врящата вода, когато изплуват ги варим 5 мин., изкарваме ги, заливаме ги със студена вода и ги отцеждаме.
В тиган разтапяме малко масло, слагаме малко сол и червен пипер и изсипваме отцедените пелмени. Позапържваме за 1-2 мин. и след това пелмените са готови.
Чесновото мляко правим като смесим млякото, чесъна и копъра.
Коментари