Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пелмени»Пелмени с кайма и чесново мляко

Пелмени с кайма и чесново мляко

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Пелмени с кайма и чесново мляко4 / 4
07/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Не стават за романтична вечеря, но са страхотни за събиране с приятели или семейството"

Необходими Продукти

  • За пелмените
  • кайма - 70 - 100 г (готова с подправки)
  • жълтъци - 2 бр.
  • вода - 1/2 ч.ч
  • брашно
  • сол
  • масло
  • червен пипер
  • черен кимион
  • За чесновото мляко
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • чесън - 1 ч.л. на прах ( може и пресен)
  • копър - 1 к.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От жълтъците, водата, щипка сол и брашно омесваме меко тесто. От тестото разточваме кора, нарязваме на ленти (около 2см), след което и лентите нарязваме така, че да се получат малки квадратчета. Във всяко квадратче слагаме по малко кайма и затваряме като притискаме с пръсти краищата.

Слагаме на котлона да заври подсолена вода. След като сме направили пелмените ги пускаме във врящата вода, когато изплуват ги варим 5 мин., изкарваме ги, заливаме ги със студена вода и ги отцеждаме.

В тиган разтапяме малко масло, слагаме малко сол и червен пипер и изсипваме отцедените пелмени. Позапържваме за 1-2 мин. и след това пелмените са готови.

Чесновото мляко правим като смесим млякото, чесъна и копъра.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Месце, та пак месце. Като сармите, искат време и желание/ мерак.
22.05.2016 18:41
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Един път си купих пелмени със зеле, че бяха най-евтини. Не струват. Трябва, като ме посети музата, да си свия с кайма. Предполагам, че ще ми харесат.
22.05.2016 17:11
1
1
Покажи всички подкоментари