Вкусни пилешки пържоли

DianaDiana
Чирак
61382831
Вкусни пилешки пържоли2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Ако не сте решили какво ще хапвате за вечеря, приготвихме ви тази неотразима рецепта за сочни пилешки пържолки в нежен бял винен сос"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 5 бр. от бут, без кожата
  • масло - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • праз - половин стрък
  • моркови - 1 бр. средно голям
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • бульон - 1 ч.ч. пилешки
  • брашно - 2 - 3 с.л. + още за овалване на пържолите
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • магданоз - пресен
  • естрагон - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете пилешкото месо. Посолете го и го оваляйте в брашно. Загрейте мазнината и запечатайте от двете страни пържолките.

Извадете ги върху кухненска салфетка да се отцедят. В загрятата мазнина сипете нарязания на ситно праз и настъргания на едро ренде морков. Оставете ги да омекнат. Добавете виното и оставете да поври за кратко.

Прибавете пилешкия бульон, покрийте с капак и оставете да поври за 2-3 минути. Разтворете 2-3 с.л. брашно в малко студена вода и налейте при бульона. Когато започне да ври отдръпнете от огъня. Овкусете със сол, черен пипер и кимион.

В подходяща тава подредете пържолите на дъното, но да са плътно една до друга. Залейте ги със соса и печете на 180 градуса до сгъстяване на соса.

Готовото ястие поръсете с пресен магданоз и естрагон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Много апетитно изглеждат. Правила съм ги по подобен начин и стават наистина много добре.
25.03.2016 10:43
1
1
Покажи всички подкоментари
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много крехки и сочни пържолки стават по-този начин.Харесва ми!
08.03.2016 11:27
1
1
Покажи всички подкоментари