Начин на приготвяне
Измийте и подсушете пилешкото месо. Посолете го и го оваляйте в брашно. Загрейте мазнината и запечатайте от двете страни пържолките.
Извадете ги върху кухненска салфетка да се отцедят. В загрятата мазнина сипете нарязания на ситно праз и настъргания на едро ренде морков. Оставете ги да омекнат. Добавете виното и оставете да поври за кратко.
Прибавете пилешкия бульон, покрийте с капак и оставете да поври за 2-3 минути. Разтворете 2-3 с.л. брашно в малко студена вода и налейте при бульона. Когато започне да ври отдръпнете от огъня. Овкусете със сол, черен пипер и кимион.
В подходяща тава подредете пържолите на дъното, но да са плътно една до друга. Залейте ги със соса и печете на 180 градуса до сгъстяване на соса.
Готовото ястие поръсете с пресен магданоз и естрагон.
Коментари