Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се обезкостяват внимателно, кожата се остава. Ако не можете да обезкостите, можете да си купите обезкостени.
Мариноваме ги за 30 минути, докато си правим гъбения сос. Слагаме пържолите в тенджера и сипваме соевия сос и виното, подправяме със сол и черен пипер, объркваме добре и ги оставяме да поемат марината.
Слагаме водата и виното да заврат, през това време си нарязваме гъбите, аз ги нарязах на ситни парченца. Добавяме гъбите към водата и виното и оставяме да ври 20 минути, за да може гъбите да пуснат аромата си.
След това в тиган нагряваме олиото и добавяме брашното да се запържи. След което постепенно добавяме от бульона и бъркаме с тел, за да не стане на бучки.
Сипваме от бульона до получаването на течна каша, изсипваме в тенджерата при гъбите. Подправяме със сол и черен пипер и оставаме на котлона за още 5-8 мин да поври.
Време е да изпечем пържолите. В тиган нагорещяваме олио и пържим до златисто от двете страни.
При сервиране пържолите се заливат със гъбения сос.