Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Невероятно вкусни пилешки пържоли от бут с гъбен сос

Невероятно вкусни пилешки пържоли от бут с гъбен сос

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Невероятно вкусни пилешки пържоли от бут с гъбен сос
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Наистина са невероятно вкусни, ама вие не ни се доверявайте, опитайте сами и дайте своята оценка за тях"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6бр
  • соев сос - 6 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 3 щипки
  • вино - ½ ч.ч
  • олио - 100 - 200 мл
  • За гъбения сос
  • гъби - 200 г
  • вода - 500 мл
  • вино - 200мл
  • сол - 3 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се обезкостяват внимателно, кожата се остава. Ако не можете да обезкостите, можете да си купите обезкостени.

Мариноваме ги за 30 минути, докато си правим гъбения сос. Слагаме пържолите в тенджера и сипваме соевия сос и виното, подправяме със сол и черен пипер, объркваме добре и ги оставяме да поемат марината.

Слагаме водата и виното да заврат, през това време си нарязваме гъбите, аз ги нарязах на ситни парченца. Добавяме гъбите към водата и виното и оставяме да ври 20 минути, за да може гъбите да пуснат аромата си.

След това в тиган нагряваме олиото и добавяме брашното да се запържи. След което постепенно добавяме от бульона и бъркаме с тел, за да не стане на бучки.

Сипваме от бульона до получаването на течна каша, изсипваме в тенджерата при гъбите. Подправяме със сол и черен пипер и оставаме на котлона за още 5-8 мин да поври.

Време е да изпечем пържолите. В тиган нагорещяваме олио и пържим до златисто от двете страни.

При сервиране пържолите се заливат със гъбения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: