Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Понички»Тиквени понички със сирене

Тиквени понички със сирене

DianaDiana
Чирак
61382831
Тиквени понички със сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • за поничките
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 1/2 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • джинджифил - 1/4 ч.л. на прах
  • масло - 3 с.л. разтопено
  • пюре от тиква - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • за овалване
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • крема сирене - или сирене тип Дунавия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички сухи съставки – брашно, джинджифил, ванилия, канела, бакпулвер, индийско орехче и захарта. В отделен съд разбийте яйцето и към него прибавете мокрите съставки (пюрето от тиква и маслото).

След това смесете мокрите и сухите съставки. Трябва да се получи много гъсто кексово тесто, а ако е необходимо прибавете и още малко брашно, но не бива да прекалявате, защото тестото трябва да лепне.

Сиренето се нарязва на малки кубчета. В дълбок тиган загрейте мазнина. Гребвайте с лъжица от сместа, слагайте по едно кубче сирене вътре и леко го притиснете, за да потъне.

След това оформете с пръсти и изпържете поничките в мазнината. Когато поничките са готови ги извадете и още докато са топли ги оваляйте в захарта с канелата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Много хубава идея , много харесвам ястия с тиква, вкусно
09.03.2016 06:54
1
1
Покажи всички подкоментари