Начин на приготвяне
Смесете всички сухи съставки – брашно, джинджифил, ванилия, канела, бакпулвер, индийско орехче и захарта. В отделен съд разбийте яйцето и към него прибавете мокрите съставки (пюрето от тиква и маслото).
След това смесете мокрите и сухите съставки. Трябва да се получи много гъсто кексово тесто, а ако е необходимо прибавете и още малко брашно, но не бива да прекалявате, защото тестото трябва да лепне.
Сиренето се нарязва на малки кубчета. В дълбок тиган загрейте мазнина. Гребвайте с лъжица от сместа, слагайте по едно кубче сирене вътре и леко го притиснете, за да потъне.
След това оформете с пръсти и изпържете поничките в мазнината. Когато поничките са готови ги извадете и още докато са топли ги оваляйте в захарта с канелата.
Коментари