Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли на фурна с пълнеж от домашна кайма

Свински пържоли на фурна с пълнеж от домашна кайма

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Свински пържоли на фурна с пълнеж от домашна кайма
Снимка: Наталия Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Уникално вкусно свинско руло с богат пълнеж, което може да поднесете с гарнитура по ваш избор. А сега ще записвате рецептата или ще се облизвате?"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 300 г
  • кайма - 300 г смес
  • яйца - 1 бр.
  • кисели краставички - 4 - 5 бр.
  • хляб - 2 филии сух
  • лук - 2 малки глави или 1 голяма
  • картофи - 2 сварени
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се нарязват на тънки дълги ленти. Лукът и киселите краставички се нарязват на ситно, слагат се в дълбок съд и към тях се прибавя каймата, намачканите картофи, намокрен и натрошен хляб, магданоз, сол, черен пипер на вкус.

Каймата се омесва хубаво. Нареждаме една до друга лентичките месо и върху тях равномерно само на единия край слагаме каймата.

След като сме сложили каймата покриваме отгоре със стърчащите краища на лентичките месо и оформяме като руло. Поръсваме със сол и черен пипер.

С помощта на конец увиваме соленото руло, така че да не се разпадне, слагаме го в подходяща тавичка и печем 30 минути на 150-180 градуса, след което увеличаваме. Трябва да се получи хрупкава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: