Начин на приготвяне
Пържолите се нарязват на тънки дълги ленти. Лукът и киселите краставички се нарязват на ситно, слагат се в дълбок съд и към тях се прибавя каймата, намачканите картофи, намокрен и натрошен хляб, магданоз, сол, черен пипер на вкус.
Каймата се омесва хубаво. Нареждаме една до друга лентичките месо и върху тях равномерно само на единия край слагаме каймата.
След като сме сложили каймата покриваме отгоре със стърчащите краища на лентичките месо и оформяме като руло. Поръсваме със сол и черен пипер.
С помощта на конец увиваме соленото руло, така че да не се разпадне, слагаме го в подходяща тавичка и печем 30 минути на 150-180 градуса, след което увеличаваме. Трябва да се получи хрупкава коричка.