Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Лютиви задушени пържоли с картофи соте

Лютиви задушени пържоли с картофи соте

RenkataRenkata
Чирак
4131280
Лютиви задушени пържоли с картофи соте
Снимка: Renkata
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр.
  • лук - 3 глави
  • люти чушки - 4 - 5 бр.
  • сирене - 100 - 150 г меко
  • картофи - 6 - 7 бр
  • масло
  • зехтин
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • копър
  • чесън
  • мащерка
  • бяло вино - може и червено
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите ги измиваме, след това ги начукваме да станат големи и широки, за да може да се навиват. Правим смес със зехтин, черен, червен пипер и сол.

Намазваме пържолите от двете страни. Престояват за около 30 мин. През това време нарязваме лука на полумесеци, чушките на ситно. Задушаваме ги с малко масло и зехтин, колкото да омекнат малко, добавяме сол.

Взимаме всяка пържола и я намазваме със сирене и слагаме от лука и чушките. Навиваме и с клечка за зъби ги стягаме. Редим с йенска тенджера и така всички пържоли. Тъй като ми остана от лука и чушките, сложих ги върху пържолите.

Овкусих с още черен пипер, сол, добавих малко мащерка, парченца масло, бяло вино (червено) и долях топла вода колкото да ги облие. Слагаме капака и печем в загрята фурна, когато станат вече готови махаме капака, за да се по-зачервят отгоре.

Картофите ги измиваме хубаво и ги да се варят в студена подсолена вода. Като се сварят, обелваме ги, като поизстинат ги нарязваме на средни кубчета. Запържваме ги в тиган с масло и зехтин, като станат готови, добавяме на ситно нарязан чесън и копър, овкусяваме със сол.

Гарнираме в чиния по две пържоли и добавяме картофи соте, слагаме сос от пържолите. За украса слагаме магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#326228
Потребител#326228
Вкусно
12.05.2023 08:15
Потребител#176753
Потребител#176753
Станаха невероятниии! Благодаря за вкусната рецепта!
11.09.2016 18:36
1