Начин на приготвяне
Пържолите ги измиваме, след това ги начукваме да станат големи и широки, за да може да се навиват. Правим смес със зехтин, черен, червен пипер и сол.
Намазваме пържолите от двете страни. Престояват за около 30 мин. През това време нарязваме лука на полумесеци, чушките на ситно. Задушаваме ги с малко масло и зехтин, колкото да омекнат малко, добавяме сол.
Взимаме всяка пържола и я намазваме със сирене и слагаме от лука и чушките. Навиваме и с клечка за зъби ги стягаме. Редим с йенска тенджера и така всички пържоли. Тъй като ми остана от лука и чушките, сложих ги върху пържолите.
Овкусих с още черен пипер, сол, добавих малко мащерка, парченца масло, бяло вино (червено) и долях топла вода колкото да ги облие. Слагаме капака и печем в загрята фурна, когато станат вече готови махаме капака, за да се по-зачервят отгоре.
Картофите ги измиваме хубаво и ги да се варят в студена подсолена вода. Като се сварят, обелваме ги, като поизстинат ги нарязваме на средни кубчета. Запържваме ги в тиган с масло и зехтин, като станат готови, добавяме на ситно нарязан чесън и копър, овкусяваме със сол.
Гарнираме в чиния по две пържоли и добавяме картофи соте, слагаме сос от пържолите. За украса слагаме магданоз.
Коментари