Свинско със спанак

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Свинско със спанак1 / 2
26/06/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
3
"Нейжният вкус на спанака се съчетава отлично с текстурата на свинското месо и .... само докато говорим и вече огладняваме, а вие?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • мазнина - 1 к.ч. олио
  • масло - 25 г прясно
  • спанак - 1 кг
  • домати - 1 с.л. доматено пюре
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • брашно - 1 с.л.
  • джоджен - на вкус
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на едри парчета и го сложете да се запържи в половината от мазнината. Щом смени цвета си добавете към него накълцания лук.

Когато и кромидът поомекне, прибавете червения пипер, солта, разреденото доматено пюре и горещ бульон или гореща вода. Спанака почистете, нарежете и сложете да се задуши, докато се изпари течността в останалата мазнина. Щом месото е почти увряло, сипете към него спанака.

Оставете свинското със спанак да се задуши за още 10 минути и сипете брашното, размито с малко вода, и джоджена. Разбъркайте и след още 10 минути прибавете маслото.

Махнете от котлона и поднесете порция свинско със спанак, подправена с кисело мляко и сварен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
45
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотна рецепта благодаря ви
13.10.2021 18:39