Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Бъркани яйца»Яйца по селски с праз и масло

Яйца по селски с праз и масло

Яйца по селски с праз и масло
Снимка: Мюрвет Юсуфова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Вкусно, лесно и бързо - само за заети домакини"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • праз - 2 стръка
  • масло - 30 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте двата стръка праз. Ако обичате зелената част на праза, нарежете само единия праз. В купа с вилица или тел разбийте яйцата.

В тиган или друг съд в който ще готвите, сложете маслото да се изпържи до зачервяване.

След това добавете праза, запържете за 2-3 минути, сипете яйцата и ги сгответе до степен на готвене по ваш вкус.

Накрая поръсете с черния пипер и магданоз и да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мюрвет Юсуфова
Мюрвет Юсуфова
Радвам се че ви харесва!Много са ми любими, така приготвени яйца.Простичко,а толкова вкусно!
14.03.2016 10:10
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Обичам ги също и със пресен зелен кромид лук
09.03.2016 14:46
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Много ми хареса рецептата, добавих и малко червен пипер отгоре.
09.03.2016 12:24