Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печен праз със сирене по селски

Печен праз със сирене по селски

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Печен праз със сирене по селски1 / 2
15/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • праз - 1 кг
  • сирене - 250 г
  • олио - 100 мл
  • масло - 30 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и нарязваме праза на парченца с големина около 2 см. Сваряваме го в малко количество подсолена вода.

Оцеждаме праза и половината от него разстиламе в намазана с олио тавичка. Отгоре поръсваме с настъргано сирене и счукан черен пипер. Покриваме с останалото количество сварен праз.

В сгорещеното олио и малко вода с разбъркване изсипваме брашното. След 2-3 минути изливаме и отцедената вода от праза. Разбиваме на пяна яйцата и с енергично бъркане ги добавяме към тенджерата.

Заливаме с приготвения сос праза и печем в умерена фурна до зачервяване.

Накрая поръсваме с парченца масло готовото ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: