Домашна кокосова торта

DianaDiana
Чирак
61380834811
Домашна кокосова торта2 / 2
10/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Обичате ли кокос? Какво ще кажете за тази невероятна домашна кокосова торта с вкусен бял крем"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. /10г/
  • ванилия
  • кокосови стърготини - 2 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • какао - 2 ч.л
  • за крема
  • прясно мляко - 600 мл
  • пудинг - 1 пaкетче, ванилия
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 4 - 5 с.л. /или на вкус/
  • бял шоколад - 100 г
  • масло - 40 г
  • конфитюр - бананово сладко
  • за сиропа
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • мед - 1 ч.л.
  • за покриване
  • заквасена сметана - 200 г
  • сметана - 100 мл, течна, сладкарска
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на блата, като пресеете брашното с бакпулвера. Отделно разбийте яйцата и захарта до получаване на хомогенна кремообразна смес.

Добавете киселото мляко и олиото и разбъркайте. Пресятото брашно с набухвателя прибавете на два пъти, като разбърквате с помощта на силиконова или дървена бъркалка. Ароматизирайте с ванилия.

Най-накрая прибавете кокоса и разбъркайте. Полученото кексово тесто разделете на две части. Към едната прибавете какаото, да се получи какаова смес. Загрейте фурната на 180 градуса.

Изпечете два блата-един светъл и един тъмен. Оставете да се охладят напълно. Докато блатовете се охлаждат, пригответе крема, като смесите млякото и захарта и ги кипнете.

Разтворете нишестето в малко студена вода. Разбийте яйцето добре и смесете с разтвореното нишесте. Прибавете сместа на тънка струйка при врящото прясно мляко, като разбърквате непрекъснато и енергично.

Внимавайте да не се получат бучки. Когато кремът се сгъсти, махнете съда от огъня, начупете в горещата смес шоколада и добавете маслото. Разбъркайте, докато сместа се хомогенизира.

Покрийте крема с найлоново фолио, но така, че да залепне за повърхността и оставете да се охлади напълно. Целта е да не се образува коричка на крема.

Сглобяване на тортата: Изпечените и охладени блатове нарежете на филии с дебелина около 2см. В тортена форма с разкопчаващ се ринг редите първия пласт на тортата, като редувате бяла и тъмна филия от блата, подредени плътно една до друга.

Целта е да се получи шахматен ефект. Сиропирате с прясното мляко, в което сте разтворили предварително меда. Намазвате с банановото сладко или с друго сладко по избор.

Разпределяте половината от крема. Повтаряте същото и с втория блат. Така получената торта покрийте с домакинско фолио и оставете в хладилника за поне час, а най-добре за една нощ.

Разбийте сметаните със захарта и покрийте цялата торта. Украсете пожелания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: