Начин на приготвяне
Активира се маята, като се натрошава в хладката вода със захарта и оставяме да бухне за 10 минути. Замесва се средно меко тесто с останалите продукти, като от яйцата се отделя един жълтък, винаги така правя.
Покрива се тестото с кърпа и оставяме 40 минути да втаса, докато удвои обема си. Тестото се разделя на 6 топчета. Пет от топчетата тесто се разточват на кръгли кори, отгоре се намазват с олио и нареждаме една върху друга.
После всички кори се разточват на една кора и се нарязват на триъгълници. Всеки се навива на кифлички. Последното тесто се разделя на три части.
От всяка се оформя дълъг фитил и се навива на охлюв. Поставят се в средата на питката. Оставя се още веднъж да втаса поне 20 минути.
Намазва се с разбития жълтък с малко олио и поръсваме сусам. Печем в загрята предварително фурна 180 градуса около 45 минути, като към края се покрива, да не прегори.
Изважда се и покриваме с кърпа. Поднасям с шарена сол и парче сирене-вкусотия !
Коментари