Начин на приготвяне
Тиквичките измиваме, белим и нарязваме на едри кубчета. Слагаме за няколко минути в кипяща вода, изваждаме и отцеждаме добре. (Внимаваме да не преварим тиквичките).
С масло намазваме отвътре гювечето и слагаме половината от тиквичките. Поръсваме с натрошено сирене. Отделно разбиваме едно яйце с щипка сол и наливаме върху сиренето и тиквичките.
Отгоре слагаме останалите нарязани тиквички и заливаме с другото яйце смесено с кисело мляко. Слагаме парченце краве масло. Похлупваме гювечето с капак и слагаме във фурна на 180-200 градуса.
Печем приблизително 20 минути и махаме капака да се запече за още 10 минути, или до получаване на златист загар. Сервираме с пресен магданоз.