Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Гювеч»Гювеч за Никулден

Гювеч за Никулден

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
3144384
Гювеч за Никулден1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Тази година сме избрали да почетем светеца със страхотен празничен гювеч. И вие сте поканени"

Необходими Продукти

  • риба - 1.2 кг по избор
  • праз - 2 стръка
  • печурки - 400 г
  • бяло вино - около 250 мл
  • зехтин - 2/3 ч.ч.
  • бадеми - 3 с.л. смлени
  • розмарин
  • черен пипер
  • червен пипер
  • къри
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и филетира. Получените парчета се нареждат в намаслен гювеч.

Поръсват се обилно с подправки и се затрупват с нарязани гъби, праз и ядки.

Налива се виното и яденето се подправя още веднъж.

Гювечът се поставя в умерено загрята фурна и се пече до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: