Бабините бухти

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
20/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Един от най-вкусните начини да започнете деня е с бабините бухти - ароматни и неповторими! И една идея от нас - замесете тестото още от предната вечер, за да не губите време в приготовления сутринта"

Необходими Продукти

  • брашно - 800 г
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 100 г
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, прави се кладенче и се добавят киселото мляко със содата, разтворена в него, разбитите яйца, двете лъжици олио и захарта.

Замесва се тесто, оставя се да почине 10 минути. Точи се кора и се изрязват бухти, пържат се в маслена баня до златист цвят.

Поръсват се с пудра захар. Поднасят се със сирене и сладко.

Бабините бухти са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Maria Petrova
Maria Petrova
А колко дебела трябва да е кората, за да се получат пухкави, а не хрупкави бухти? Благодаря Ви предварително
18.02.2017 20:27
16
1
Покажи всички подкоментари