Начин на приготвяне
Разделяме броколите и карфиола на малки розички и ги слагаме в подсолена вода да се сварят за около 5 минути. Листата лазаня ги потапяме в гореща вода за 10 минути.
Сметаната се разбива с 3 с.л. вода и пресния риган, заедно със ситно нарязания магданоз. В голяма тава, намазана със зехтина, на дъното слагаме 1/3 от лазанята, след това половината от карфиола и броколите.
Поръсваме с половината от нарязаната на кубчета шунка и доматчетата, които също сме нарязали на кръгчета. Добавяме от сиренето чедър и от сметановия сос.
Подреждаме отново с корите за лазаня и в същата последователност слагаме останалите продукти. Накрая поливаме с останалия сос и наръсваме с останалото сирене чедър.
Слагаме лазанята да се запече за 40 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Ако не се е запекла достатъчно, оставяме за още 10 минути, докато се запече до златиста коричка.