Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня със сирена

Лазаня със сирена

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7398k2k13k5
Лазаня със сирена
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
07/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Един ден ще минем на диета, но не и днес, не и когато на масата ни чака лазаня със сирена"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 400 г
  • сирене - 200 г Гауда
  • сирене - 200 г Едам
  • кашкавал - 200 г
  • кайма - 500 г
  • домати - 600 г консерва
  • лук - 2 глави кромид
  • сол
  • черен пипер
  • захар - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • за бешамела
  • масло - 50 г
  • брашно - 50 г
  • прясно мляко - 1 л
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете лука на дребно. Загрейте зехтина в дълбок тиган и сложете лука да се запържи. Гответе няколко минути до омекване и сложете каймата.

Раздробете я и я оставете няколко минути да се изпържи. Сипете доматите, сложете малко захар и добавете сол, черен и червен пипер и босилек.

Покрийте с капак и оставете да се задушава за 5 минути, след което махнете капака, разбъркайте и оставете да се изпари течността.

Махнете от котлона и сложете тенджерка, поставете маслото в нея и загрейте. Изсипете брашното и разбъркайте. Сипете млякото на тънка струя и при непрекъснато бъркане гответе до сгъстяване на соса бешамел.

Вземете тавичка, сложете на дъното малко от бешамела, разпределете го и наредете отгоре една до друга от корите за лазанята. Сложете от доматения сос с каймата, разпределете върху корите обилно, след това сипете от бешамела.

Отгоре сложете нов ред кори, пак полейте с доматения сос и бешамел. Нарежете сиренето Едам и разпределете върху сосовете. Покрийте с нов ред кори, пак сосове и настържете гаудата, поръсете върху сосовете.

Следват пак кори, доматен сос и бешамел и накрая се завършва с последните кори и останалите сосове. Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете Лазанята със сирена във фурната на 180 градуса за 45 минути.

Настържете кашкавала, махнете фолиото и поръсете върху лазанята. Върнете във фурната за още 10 минути до разтапяне на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: