Тестени розички със сирене

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
11/03/2016
"Тези бухтички-розички впечатляват както с визия, така и с вкус"
Приготвяне90 мин.
Готвене40 мин.
Общо130 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 529
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме сиренето и добавяме 100 г масло на стайна температура, което накъсваме на парчета, разбъркваме.

Разтваряме маята със захарта и 2 с.л. брашно в затопленото мляко и изчакваме да шупне. Изсипваме я в центъра на пресятото брашно, добавяме яйцата, солта и олиото и замесваме средно меко тесто. Разделяме го на 12 топки и ги оставяме покрити на топло да втасат.

Разточваме топките на правоъгълни кори с дължина 25 см и ширина 15 см. По дължината на кората от горната ѝ страна правим разрези на разстояние 3 см един от друг. Разпределяме пълнежа под разрезите, върху ненарязаната част на кората, и прегъваме ненарязаната част върху пълнежа.

Започваме да завиваме кората по широчината й, а отрязаните парчета прегъваме и оформяме като листенца на роза. Оставяме да втаса за 20 минути.

Мажем хлебчетата с разбито яйце, 1 с.л. прясно мляко и 1 с.л. олио. Върху всяка розичка слагаме по малко от останалото масло.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30-40 минути.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Гергана  Георгиева
Толкова са красиви! Ползвам същото тесто и правя питки със сирене, но тези са разкошни на вид. Искам да ги направя, но не знам дали ще успея така да ги завия. Все пак ще опитам :)
1
0
Севда Андреева
Сигурна съм, че ще се получи :)!
0
0