Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Орехово козуначе

Орехово козуначе

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
Орехово козуначе1 / 2
14/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • За блата
  • масло - 100 г краве
  • жълтъци - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 140 г
  • брашно - 140 г
  • ванилия - 1 прахче
  • мармалад - 100 г (какъвто имате)
  • За глазурата
  • белтъци - 2 бр.
  • захар - 60 г
  • орехи - 70 г смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На блата:

В купа разбиваме маслото със захарта до побеляване, след което към тях прибавяме яйцата и жълтъците, брашното и ванилията и разбиваме добре.

Готовата смес изсипваме в предварително намаслена и посипана с брашно тава за кекс и печем в умерена фурна.

За глазурата:

В купа разбиваме белтъците и захарта на сняг и към тях прибавяме смлените орехи.

Изпеченият козунак намазваме с мармалада и отгоре изсипваме глазурата, след което отново го слагаме във фурната, която пускаме да пече само отгоре, за да се втвърди глазурата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: