Начин на приготвяне
Замесваме от вечерта тестото, като към разбитото яйце прибавяме хладка вода, кисело мляко, разтопена и охладена мас, мая, сол и захар.
Разбиваме до получаване на хомогенна смес и прибавяме брашно, колкото поеме, за еластично тесто. Поръсваме тестото с брашно и слагаме в полиетиленов плик - по-голям. Завързваме и оставяме цяла нощ в хладилника. На сутринта тестото е втасало.
Леко премесваме и оставяме за 15 минути на стайна температура намазано с олио. От готовото тесто правим топчета и всяко разстиламе на кръгче, слагаме от натрошеното сирене и навиваме на рогче. Подреждаме в тава върху хартия за печене.
Намазваме отгоре рогчетата с разбито яйце. Слагаме във фурна на 180 градуса и изпичаме до приятно златисто.
Коментари
Рецептата е точна!
PS Добавената снимка от Мина Димитрова е рогчета - баници с кори, не е точна.. Не е работено точно по рецептата, това не е тесто, а кори за баница или бутер такова, не мога точно да преценя кое от двете е.