Домашна мокра трахана

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
15/03/2016
"Няма да е готова от днес за утре, но винаги може да я приготвите предварително и държите в хладилник "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 352
  • Преглеждания за месеца174
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме, измиваме и смиламе с блендер доматите, лука, чушките и зелените наситнени подправки. Разбъркваме ги добре и към тях прибавяме останалите сухи подправки и олиото.

Изсипваме сместа в дълбок съд, в който ще оставяме тарханата да втаса. Добре е да постелем отдолу кърпа, в случай че втасалото тесто излезе извън съда.

Добавяме киселото мляко и брашното и разбъркваме всичко много добре. Покриваме с кърпа и оставяме на стайна температура за 24 часа.

На следващия ден разбъркваме траханата и я оставяме да втаса отново. Всичко се повтаря 3 дена.

На третия ден вечерта прехвърляме мократа трахана в буркани и слагаме по малко мазнина отгоре. Покриваме с капаци и оставяме да се съхранява в хладилник.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
27.71 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар