Начин на приготвяне
Първо започваме с тестото за блатовете. Яйцето и захарта се разбъркват, добавяме млякото, содата, меда и маслото. Слагаме на котлона и бъркаме докато придобие кафеникав цвят.
Сваляме от котлона и добавяме брашното, замесваме меко тесто. Разделяме на топки. Всяка една топка разточваме на тънка кора и печем. Изрязваме с ринг.
Приготвяме крема, като загряваме млякото със захарта. Разбиваме яйцата с нишестето и брашното, варим на слаб огън.
Крема за тортата охлаждаме и смесваме с белия течен шоколад. Разбъркваме до получаването на хубав крем.
Започваме да сглобяваме селската торта, като редуваме блат и крем, докато свършват блатовете.
С миксер разбъркваме поотделно двата вида крем на Йоткер и украсяваме по желание. Тортата престоява 24 часа.
Домашната френска селска торта е много вкусна.