Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Домашна френска селска торта

Домашна френска селска торта

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3591
Домашна френска селска торта
Снимка: Потребител#167180
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Трябва да им го признаем на французите, получават им се нещата със сладкишите и десертите Само вижте тази торта"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 150 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 50 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сода за хляб - 2 ч.л.
  • мед - 4 с.л.
  • за крема
  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 5 бр.
  • нишесте - 1 пакет Ванилия (60 г)
  • брашно - 1 голяма с.л. (с връх)
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • масло - 70 г
  • течен шоколад - 200 г бял
  • за украсата
  • крем - по 1 от двата вида кремове за сладкиши на д - р Йоткер (ванилия и шоколад), по 60 г
  • прясно мляко - за разтварянето на кремовете
  • пудра захар - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започваме с тестото за блатовете. Яйцето и захарта се разбъркват, добавяме млякото, содата, меда и маслото. Слагаме на котлона и бъркаме докато придобие кафеникав цвят.

Сваляме от котлона и добавяме брашното, замесваме меко тесто. Разделяме на топки. Всяка една топка разточваме на тънка кора и печем. Изрязваме с ринг.

Приготвяме крема, като загряваме млякото със захарта. Разбиваме яйцата с нишестето и брашното, варим на слаб огън.

Крема за тортата охлаждаме и смесваме с белия течен шоколад. Разбъркваме до получаването на хубав крем.

Започваме да сглобяваме селската торта, като редуваме блат и крем, докато свършват блатовете.

С миксер разбъркваме поотделно двата вида крем на Йоткер и украсяваме по желание. Тортата престоява 24 часа.

Домашната френска селска торта е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: