Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Сос за пържоли с гъби, вино и топено сирене

Сос за пържоли с гъби, вино и топено сирене

Sunny PetkovaSunny Petkova
Новак
2610723
Сос за пържоли с гъби, вино и топено сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"За да приготвите най-вкусните пържоли, имате нужда от най-вкусния сос за тях"

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г пресни
  • вино бяло - 200 мл
  • сол - 1 - 2 щипки
  • черен пипер - млян на вкус (по желание)
  • брашно - 4 с.л.
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • топено сирене - 160 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се изчистват, измиват и нарязват на филии.

Изсипете ги в 1 л вряща вода. Добавете виното, солта и пипера. Всичко ври 30 минути и след това гъбите се изваждат от бульона.

В друг съд се разтопява маслото и брашното се запържва в него. Много бавно се добавя гъбеният бульон и се разрежда, докато не стане не много гъста хомогенна смес.

Добавяме топеното сирене и бъркаме, докато се разтвори в соса. Накрая добавяме и гъбите и оставяме да поври около 10 минути.

Овкусените пържоли могат да се залеят с вече готовия гъбен сос и да се опекат в закрит съд във фурната за около 30-40 минути на 180 градуса.

А може и вече готовите меса да се полеят със соса за пържоли с гъби, вино и топено сирене и да се сервират с гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: