Начин на приготвяне
Гъбите се изчистват, измиват и нарязват на филии.
Изсипете ги в 1 л вряща вода. Добавете виното, солта и пипера. Всичко ври 30 минути и след това гъбите се изваждат от бульона.
В друг съд се разтопява маслото и брашното се запържва в него. Много бавно се добавя гъбеният бульон и се разрежда, докато не стане не много гъста хомогенна смес.
Добавяме топеното сирене и бъркаме, докато се разтвори в соса. Накрая добавяме и гъбите и оставяме да поври около 10 минути.
Овкусените пържоли могат да се залеят с вече готовия гъбен сос и да се опекат в закрит съд във фурната за около 30-40 минути на 180 градуса.
А може и вече готовите меса да се полеят със соса за пържоли с гъби, вино и топено сирене и да се сервират с гарнитура.