Начин на приготвяне
В тиган сложете мазнина и запържете свинските ребра до златисто. Извадете и заделете в подходяща тава за печене.
Нарежете всички зеленчуци на дребно, а картофите на едри парчета.
В същата мазнина ги изпържете в определен ред...първо лук, добавяте чушките, патладжана, тиквичката, моркова и накрая баклата.
Изчакайте да се запържат много добре и добавете картофите.
Измийте домата и го настържете. Пресовайте чесъна с преса за чесън.
Добавете ги при зеленчуците.
Сложете сол, черен пипер и дафиновия лист.
Прехвърлете свинското с картофи в тавичка.
Печете селската гозба в загрята фурна на 160-170°C с вентилатор до готовност.
Извадете, охладете и поднесете свинско с бакла и зеленчуци в гювеч.