Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско с бакла и зеленчуци в гювеч

Свинско с бакла и зеленчуци в гювеч

Свинско с бакла и зеленчуци в гювеч
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Селската гозба със свинско и зеленчуци ни е любима и нямаме намерение да я заменяме за нищо на света"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 500 г
  • чушка - 1 зелена + 1 червена
  • моркови - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • бакла - 1 к.ч замразена
  • домат - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 3 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • картофи - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган сложете мазнина и запържете свинските ребра до златисто. Извадете и заделете в подходяща тава за печене.

Нарежете всички зеленчуци на дребно, а картофите на едри парчета.

В същата мазнина ги изпържете в определен ред...първо лук, добавяте чушките, патладжана, тиквичката, моркова и накрая баклата.

Изчакайте да се запържат много добре и добавете картофите.

Измийте домата и го настържете. Пресовайте чесъна с преса за чесън.

Добавете ги при зеленчуците.

Сложете сол, черен пипер и дафиновия лист.

Прехвърлете свинското с картофи в тавичка.

Печете селската гозба в загрята фурна на 160-170°C с вентилатор до готовност.

Извадете, охладете и поднесете свинско с бакла и зеленчуци в гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: