Начин на приготвяне
Накиснете боба от предишната вечер в чиста студена вода.
На сутринта излейте водата и сипете нова. Сложете на котлона и щом течността заври я излейте, а боба прехвърлете в гювеч.
Почистете и нарежете чушката, моркова, лука и главата целина. Загрейте олио и запържете зеленчуците за кратко, след което ги сипете заедно с олиото в гювеча.
Овкусете с подправките и добавете скилидките чесън - цели.
По желание добавете люта чушка. Сложете капака на гювеча и го пъхнете във фурната - студена.
Включете на 220 градуса и гответе 30 минути, след което намалете градусите на 170 и продължете да готвите боб яхнията още 2 часа.
30-тина минути преди да извадите гювеча от фурната, овкусете със сол и добавете нарязаните свински бузи и настъргания домат.
Бобът със свинско и зеленчуци в гювеч е много вкусно ястие, опитайте!