Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Боб със свинско и зеленчуци в гювеч

Боб със свинско и зеленчуци в гювеч

Боб със свинско и зеленчуци в гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Няма какво повече да кажем за това ястие с боб и свинско - просто ви приканваме да си го приготвите"

Необходими Продукти

  • свински бузи - 400 грама (пушени)
  • боб - 500 грама
  • чушки - 1 червена
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1/4 глава
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сух джоджен - 2 с.л.
  • суха мащерка - 1 с.л.
  • суха целина - 1 с.л. (листа)
  • олио - 5 с.л
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предишната вечер в чиста студена вода.

На сутринта излейте водата и сипете нова. Сложете на котлона и щом течността заври я излейте, а боба прехвърлете в гювеч.

Почистете и нарежете чушката, моркова, лука и главата целина. Загрейте олио и запържете зеленчуците за кратко, след което ги сипете заедно с олиото в гювеча.

Овкусете с подправките и добавете скилидките чесън - цели.

По желание добавете люта чушка. Сложете капака на гювеча и го пъхнете във фурната - студена.

Включете на 220 градуса и гответе 30 минути, след което намалете градусите на 170 и продължете да готвите боб яхнията още 2 часа.

30-тина минути преди да извадите гювеча от фурната, овкусете със сол и добавете нарязаните свински бузи и настъргания домат.

Бобът със свинско и зеленчуци в гювеч е много вкусно ястие, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: