Начин на приготвяне
Продуктите за блата се разбиват с миксер, сместа се изсипва в тавичка (28 см е в дм), която е намазана с олио и поръсена с брашно.
Пече се на 180 градуса за около 30 минути или до готовност. Така се прави и втори блат. Готовите блатове се разрязват на 2 - така че общо се получават 4 блата. 3 от тях се използват за тортата, а 4-тия за топките отгоре.
Крем 1: Продуктите се слагат в съд на котлона и на бавен огън се разбърква, когато сместа се сгъсти, е готова.
Крем 2: Маслото и пудрата захар се разбъркват много добре на бавен огън и после двата крема се смесват. Изстиналият крем може да се сложи в хладилника, за да се постегне леко.
За сиропа: Всичко завира и се маха от котлона. Блатът трябва да е студен, а сиропът топъл.
Редят се: блат, сироп, крем, като накрая се завършва с крем и се поръсва с кокосови стърготини.
В останалата смес от крема се натрошава четвъртият блат и хубаво се разбърква. Оформят се топчици, с които украсяваме тортата отгоре.
Готовата торта се слага в хладилник да стегне.