Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Парти кюфтенца»Парти кюфтенца с кайма

Парти кюфтенца с кайма

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Парти кюфтенца с кайма3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
20
"Идеалните хапки за всяко парти - лесни, вкусни и удобни за похапване"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г смес
  • лук - 1 голяма глава
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филия сух хляб
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и магданозът се нарязват на много ситно.

В дълбока купа слагаме каймата, лука и магданоза, чукваме вътре и яйцето, слагаме щипка сол и щипка черен пипер, щипка чубрица, след това мокрим филията хляб със студена вода, изстискваме с ръце и натрошаваме при каймата.

Разбъркваме хубаво да се смесят всички съставки.

В тиган наливаме олио, колкото да покрие хубаво дъното, загряваме олиото и след това с влажни ръце вземаме по малко от сместа, оформяме кюфтенца и слагаме да се пържат.

След като са готови ги обръщаме да се изпържат и от другата страна. Изваждат се върху кухненска хартия за да се попие излишната мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: