Турска баклава с кисело мляко

Ваня БлагоеваВаня БлагоеваГотвач1975522563
16/03/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 236
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме маслото до побеляване, след което към него прибавяме постепенно един по един 3 жълтъка, 1 цяло яйце и киселото мляко, разбито предварително със содата.

Към сместа добавяме от брашното и замесваме тесто, което оформяме на малки топки, на които в средата правим дупка и ги слагаме в намаслена тава. Печем в умерена фурна до зачервяване.

Приготвяне на сиропа: В тенджерка слагаме водата и захарта и ги варим около 5-10 минути, след като махнем сиропа от котлона добавяме ванилията.

След като изпечем баклавата я заливаме с горещия сироп. Баклавата трябва да престои няколко часа преди консумация.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар