Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Турска баклава с кисело мляко

Турска баклава с кисело мляко

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2093
Турска баклава с кисело мляко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • масло - 500 г краве
  • кисело мляко - 250 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1 кг
  • За сиропа
  • захар - 500 г
  • вода - 500 мл
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме маслото до побеляване, след което към него прибавяме постепенно един по един 3 жълтъка, 1 цяло яйце и киселото мляко, разбито предварително със содата.

Към сместа добавяме от брашното и замесваме тесто, което оформяме на малки топки, на които в средата правим дупка и ги слагаме в намаслена тава. Печем в умерена фурна до зачервяване.

Приготвяне на сиропа: В тенджерка слагаме водата и захарта и ги варим около 5-10 минути, след като махнем сиропа от котлона добавяме ванилията.

След като изпечем баклавата я заливаме с горещия сироп. Баклавата трябва да престои няколко часа преди консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: