Начин на приготвяне
Приготвя се блатът, като с миксер се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Сипва се олиото, киселото мляко с разбита в него сода, ванилия и настъргана кора от портокала (предварително да е измит добре).
Полученото кексово тесто се сипва в намазнена и набрашнена форма или върху хартия за печене. Печем в загрята на 180 градуса фурна, докато забита в блата клечка излезе суха. Изважда се и охлаждаме върху решетка. Срязва се през средата на две.
Поставя се едната половина в поднос и се сиропира. Намазва се с получения крем от разбитите сметана, пудра захар и шоколад. Захлупва се с втората половина и цялата се измазва с останалия крем.
Отгоре се поставят във формата на цвете резени портокал и цветенца от шарени бонбони, поръсваме с шоколадови пръчици. Оставя се да попие в хладилника, после сервираме.