Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Леко запечени пилешки дробчета с лук и кашкавал

Леко запечени пилешки дробчета с лук и кашкавал

Натали ТиховаНатали Тихова
Чирак
1458613651
Леко запечени пилешки дробчета с лук и кашкавал
Снимка: Натали Тихова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ако си падате по селската кухня и обичате дробчета, тази рецепта е само за вас"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • лук - 2 глави (или 1 по - голяма)
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • чубрица
  • брашно - за овалване
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме дробчетата. Овалваме ги в брашно. Нарязваме си лука на полумесеци, добавяме при него подправките.

Намачкваме с ръце добре. В сгорещено олио пържим дробчетата на бавен огън, когато запържим дробчетата от едната страна, добавяме лука.

Пържим до готовност, ако е нужно наливаме малко вода и слагаме капак, за да се задуши хубаво лукът. Когато изври водата спираме котлона. Слагаме в тава или йенско стъкло.

Настъргваме кашкавала и запичаме на 200 градуса за около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: