Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско със зелен боб и картофи

Свинско със зелен боб и картофи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Свинско със зелен боб и картофи3 / 5
03/07/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3
"Толкова добре ще ни дойде една чиния от това ароматно свинско със зелен боб и картофи"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г без кост
  • картофи - 1 кг
  • зелен фасул - 400 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • моркови - 1 брой
  • пащърнак - 1 брой
  • целина - 1 неголяма глава
  • олио - 4 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на парчета и го запържете за кратко в сгорещеното олио. След това в тенджера под налягане се прехвърля месото заедно с нарязаните картофи, морков, целина, пащърнак, зелен боб, лук и чесън.

Долейте вода до покриване на продуктите, посолете и сложете да се вари със затворен капак за 15 минути.

Оставете да се охлади, махнете капака и прибавете олиото на запърженото месо, черния пипер, червения пипер и сложете на котлона отново да заври. Поднесете свинското със зелен фасул и картофи със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Класика!
13.03.2024 21:53