Козунак с орехи, канела и кафява захар

18/03/2016
"Ароматната комбинация между канела и орехи намира уютен подслон в този пухкав козунак "
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции2 бр.
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 369
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 30 мл хладка вода се разбърква маята с лъжица захар и оставяме да се активира. Разбиват се яйцата с останалата бяла захар, като се отделя един жълтък за намазване.

Сипва се в пресято брашно маята, киселото мляко, олиото с маслото и настърганата кора от лимон, портокал и ванилия. Замесва се меко тесто, като месенето трябва да е около 10 минути, без да лепне.

Оставя се 50 минути да втаса на топло. Разделя се на две части. От всяка се правят по три фитила. Сплескват се и поръсваме с кафява захар, счукани орехи и по една щипка канела. Оформят се три рула и се сплитат на плитка.

Нареждат се в намаслена малка форма за печене. Оставяме да втаса още 15 минути. После се намазва с разбития жълтък, забождат се орехови ядки и поръсваме отгоре с кафява захар.

Печем в загрята фурна 170 градуса около 45-50 минути, като към края се покрива с фолио да не прегори.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Без да звучи като реклама ,но има чудесен вкус и е по вкусно от купешкото Не се реже докато е топло ,но кои ще чака
0
0