Начин на приготвяне
Нарежда се един ред бисквити в тортена форма с откопчаване. Всяка бисквита се топи леко в прясното мляко подсладено с малко пудра захар. Приготвя се кремът.
Разбива се квасената сметана със захарта, прибавя се киселото мляко, нарязани парченца ягоди.
Приготвя се желатинът по указание и като се охлади, сипваме в крема и разбъркваме добре. С част от този крем се покриват бисквитите, следва втори ред бисквити, крем и т.н.
Тортата се оставя в хладилника да стегне за час-два. Когато е добре охладена, се изважда, рингът се сваля и цялата се намазва отгоре с разбита течна сметана, овкусена с пудра захар.
Гарнира се с ягодки и настръган шоколад. Отново се охлажда, после се нарязва и сервира.
Да си оближеш пръстите!