Празнична торта с ягоди

NEVINEVI
Помощник Готвач
1629965321k3
Празнична торта с ягоди
Снимка: NEVI
1 / 4
13/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
16
"Тортите са много лично преживяване - а всеки празник е много по-светъл, когато е отбелязан с тази богата торта"

Необходими Продукти

  • за какаовия блат
  • масло - 125 г краве, на стайна температура
  • захар - 200 г кафява
  • яйца - 3 бр.
  • какао - 60 г
  • брашно - 150 г
  • бакпулвер - 10 г
  • за ваниловия блат
  • масло - 125 г краве, на стайна температура
  • захар - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 150 г
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилия
  • за шоколадовия крем
  • сметана - 500 мл
  • захар - 100 г
  • натурален шоколад - 100 г
  • за ваниловия крем
  • сметана - 500 мл
  • захар - 100 г
  • ягоди - 200 г
  • ванилия
  • сироп за какаовия блат
  • прясно мляко - 300 мл
  • захар - 100 г
  • какао - 2 с.л.
  • сироп за ваниловия блат
  • прясно мляко - 300 мл
  • захар - 100 г
  • ванилия
  • за украса
  • натурален шоколад - 200 г
  • ягоди - 7 - 8 бр.
  • мента
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на какаовия блат: Разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно и разбивайте до пълното им усвояване от сместа. Добавете какаото и разбъркайте добре с шпатулата. Накрая добавете пресятото брашно и бакпулвер и отново разбъркайте добре. Изсипете сместа във форма за торта с подвижно дъно и диаметър 23 см, застлана с хартия за печене. Печете на предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност. Оставете готовия блат да се охлади във формата и тогава го извадете.После срежете охладения блана на две платки.

Приготвяне на ваниловия блат: Разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно и разбивайте до пълното им усвояване от сместа. Добавете пресятото брашно с бакпулвера и ванилията и отново разбъркайте добре. Изсипете сместа във форма за торта с подвижно дъно и диаметър 23 см, застлана с хартия за печене. Печете на предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност. Оставете готовия блат да се охлади във формата и тогава го извадете. После срежете охладения блана на две платки.

За сиропа за какаовия блат смесете в тенджера съставките и ги загрейте. Когато захарта се стопи, свалете от котлона и оставете да се охлади напълно.

За сиропа за ваниловия блат смесете в тенджера съставките и ги загрейте. Когато захарта се стопи, свалете от котлона и оставете да се охлади напълно.

За шоколадовия крем: Разбийте сметаната със захарта после прибавете предварително разтопения шоколад и разбъркайте добре. Отделете малко от крема за украса.

За ваниловия крем: Разбийте сметаната със захарта и ванилията на пухкав крем. Половината крем отделете за украса, а към другата част прибавете нарязаните ягоди.

Сглобете тортата във формата, в която изпекохте блата. Редувайте какаов блат, какаов сироп, шоколадов крем с ванилов блат ванилов сироп и ванилов крем, докато свършат блатовете и завършите с блат. Приберете тортата в хладилник за 30 минути. Извадете от формата, като прокарате нож по ръба и тогава отворете формата. Намажете с останалия ванилов крем навсякъде.

Нарежете шоколада на дребно и поръсете тортата от всички страни с него. Със заделените кремове направете топки с помощта на лъжички върху тортата. Сложете няколко цели ягоди и листа мента за украса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: