Класическа Баклава

Gergana TsvetanovaGergana TsvetanovaГотвач39873402
19/03/2016
"Класическите баклави са като класическата музика - винаги са за всеки и по всякакъв повод "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 315
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плънката се приготвя, като се смесват смлените орехови ядки с разбитото яйце и захарта.

Всяка кора се прегъва на три по дължина, като се намазва с разтопеното масло. В края на кората се поставя по 1 с.л. от плънката, кората се завива във формата на триъгълник.

Готовите триъгълници се поставят в намаслена тава. Отгоре се мажат с масло и баклавата се пече на 180 градуса до приятен загар.

Сиропът се приготвя, като в тенджерка се смесват захарта и водата. Слага се на котлона и след като заври, се оставя още 10 минути, отстранява се от котлона и се добавят ванилията и сокът на лимона.

Студената баклава се залива с горещия сироп, покрива се с кърпа и се оставя да престои поне 12 часа.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Antoaneta
Antoaneta
07.08.2016 22:28
Мм.
1
0