Печен шпикован заек

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
14/04/2016
"Поканете празника в дома си с тази уникална рецепта за печен заек..."
Приготвяне35 мин.
Готвене100 мин.
Общо135 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 411
  • Преглеждания за месеца203
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За маринатата: В дълбок съд слагаме оцета, бахара, черния пипер, дафиновия лист, виното, лука нарязан на едро, прибавяме заека и го покриваме с вода. Оставяме да се маринова за 24 часа на студено.

Отцеждаме месото и правим малки разрези в него, в които поставяме малки парчета сланина. Поръсваме го с черен пипер и посоляваме.

Поставяме го в тава за печене и го покриваме с нарязания лимон на кръгчета. Обелените лукчетата ги сипваме около заека. Поръсваме с винен оцет и заливаме с горещо масло.

Печем в умерена фурна. Накрая заливаме със сметаната и печем още 10 минути.

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
19.25 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар