Шпикован заек с бекон

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Шпикован заек с бекон
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
02/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8
"Зайченцето бяло, цял ден ... се пекло във фурната, шпиковано с беконче и в компанията на ориз"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 заек
  • бекон - 150 г
  • пресен лук - 1 връзка
  • ориз - 1 ч.ч
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен - пресен или сух
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът трябва да се изкисне в студена вода, преди да се сготви. Измийте и почистете добре заека, осолете го и натъркайте с червен пипер и малко черен пипер.

С нож направете малки разрези по гърба му, където месото е по-сухо, и шпиковайте с нарязаните на лентички бекон и скилидки чесън. В тава разбъркайте нарязания пресен лук и олио, добавете джоджен и черен пипер.

Сложете шпикования заек и долейте вода, покрийте с фолио и сложете да се пече в умерена фурна.

След час махнете фолиото - трябва да проверите дали се къса месото, ако е почти сварено, добавете ориза и върнете в печката. Ако е останал повече бульон, оставете да ври без фолио, за да не стане воднист ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Права си Сия, аз затова когато го пека винаги го покривам с фолио така се задушава и остава сочен съвсем накрая го откривам да получи коричка и ако има малко вода да се изпари. На някой хора не им се връзва чесъна затова който иска може да не слага.
02.10.2016 14:47
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Обичам заешко месо, но не го харесвам когато не е сготвено правилно и по тази причина остава сухо. Тази рецепта ми хареса, идеята за бекона е чудесна, мазнината в него ще помогне на месото да остане сочно без да се изсуши. Градусите на печене също са важни, не трябва да са силни, защото те също изсушават, дори месото да е покрито.
02.10.2016 14:11