Торта с маскарпоне и бадеми

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
91
1508
7
20/03/2016
"Изненадващо вкусна и приятна домашна шоколадова торта с маскарпоне и бадеми"
Приготвяне120 мин.
Готвене40 мин.
Общо160 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 864
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в голям съд брашното, захарта, какаото, бакпулвера, содата и солта. Разбъркайте добре, за да се смесят.

В друг съд разбийте яйцата с олиото, прясното мляко и ванилията. Течните съставки изсипете при сухите и разбърквайте до еднородна смес. Накрая добавете горещото кафе.

Изсипете сместа във форма за торта (24 см), облепена предварително с хартия за печене. Печете блата в предварително загряна фурна на 180 градуса за около 35-40 мин. След като се опече и изстине напълно, го нарежете на 3 блата.

Маскарпонето смесете с дулсе де лечето.

Сглобете тортата, като готовия крем разпределете между първи и втория блат. Отгоре и отстрани измажете тортата с другата част маскарпоне, подсладено с пудра захар. Оставете тортата в хладилника за около час да стегне.

Разтопете шоколада на водна баня и към него добавете сметаната. Разбъркайте до еднородна смес.

Украсете тортата, като внимателно изсипете шоколада в центъра. Финалната украса направете с филираните бадеми, като облепите тортата отстрани.

Рецептата е адаптирана от CookwithasmileCom.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Нина Иванова Иванова
Много е вкусна! Макар и малко разкривена (хич не мога да нарежа блат на 3 :)), тъй като не съм много добра в правенето на торти, е много сочна и много вкусна.
0
0
Pressy
Pressy
20.03.2016 13:43
Уникален изтънчен вкус !
0
0