Начин на приготвяне
От водата, маята, солта и брашното омесваме меко тесто и го оставяме да втаса за около 40 мин. Аз съм използвала телешко варено от буркан (ако нямате, трябва месото да се свари напълно).
Месото се накъсва и се слага в тиган с 2-3 с.л. олио да се по запържи, към него се добавя нарязаният на ситно лук и магданоз, разбъркваме за около 2-3 мин. и прибавяме лютеницата, разбъркваме ощи 1-2 мин и е готово.
Плънката трябва да се остави да изстине.
След като тестото е готово, разделяме го на 4, като от всяка част отделяме по малко за ушички и опашка на прасенцето.
Вземаме тестото, леко го разтягаме с ръце, слагаме вътре част от плънката и оформяме като питка, нареждаме в намазана с олио тава.
Така приготвяме и останалите хлебчета, слагаме с мокри ръце ушичките и опашките и правим очички с черния пипер, печем в загрята на 180 градуса фурна за 15-20 мин. След това увеличаваме на 200-220 за още 5-10 мин.