Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени хлебчета»Хлебни прасенца с телешко варено

Хлебни прасенца с телешко варено

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Хлебни прасенца с телешко варено
Снимка: Наталия Петрова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • За тестото
  • вода - 200 мл.
  • мая - 1/2 кубче
  • брашно - около 900 г
  • сол - 1 ч.л.
  • За плънката
  • телешко варено - 200 - 300 г
  • лютеница - 3 с.л. едро смляна
  • магданоз - 2 - 3 стръкчета
  • черен пипер - 8 зрънца
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От водата, маята, солта и брашното омесваме меко тесто и го оставяме да втаса за около 40 мин. Аз съм използвала телешко варено от буркан (ако нямате, трябва месото да се свари напълно).

Месото се накъсва и се слага в тиган с 2-3 с.л. олио да се по запържи, към него се добавя нарязаният на ситно лук и магданоз, разбъркваме за около 2-3 мин. и прибавяме лютеницата, разбъркваме ощи 1-2 мин и е готово.

Плънката трябва да се остави да изстине.

След като тестото е готово, разделяме го на 4, като от всяка част отделяме по малко за ушички и опашка на прасенцето.

Вземаме тестото, леко го разтягаме с ръце, слагаме вътре част от плънката и оформяме като питка, нареждаме в намазана с олио тава.

Така приготвяме и останалите хлебчета, слагаме с мокри ръце ушичките и опашките и правим очички с черния пипер, печем в загрята на 180 градуса фурна за 15-20 мин. След това увеличаваме на 200-220 за още 5-10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: