Начин на приготвяне
Разбърквам яйцата, натрошавам сиренето. Содата разбърквам в млякото и изчаквам да се активира, добавям към яйцата, слагам и олиото.
Плънката е готова. Взимам лист кора и слагам тук-там от плънката, навивам на руло. В намазана с олио тава завивам на охлюв.
Останалата част от плънката слагам върху баницата и поръсвам с малко олио. Пека в загрята на 170 градуса фурна до получаването на хубав цвят.
Ако рецептата ти харесва, опитай непременно и другите ни изпитани рецепти за баница или нашата класическа баница със сирене.
Коментари
За целта обаче не подмазвайте тавата с олио,за да залепне баницата,иначе рискувате като я обърнете да изпадне от тавата.Отгоре преди изпичане слагам малки парчета масло.